Materiaal nodig

Wilhout kan ook alleen materiaal leveren als u zelf uw eigen afscheiding wilt vlechten. Wij beschikken over een aantal bossen waarin het vlechtmateriaal en de levende palen gekweekt worden. Hierdoor bent u verzekerd van het beste materiaal. Met het materiaal dat wij leveren kunt u bijvoorbeeld uw wilgentenen schutting zelf maken of vlechten. Tevens kunnen wij u direct voorzien van tips en adviezen voor als u zelf aan de slag wilt gaan.

Hoe wilgentenen schutting zelf te maken?

Voordat u begint moet de ondergrond waarop de schutting geplaatst wordt vlak gemaakt worden. Ook eventuele planten of andere begroeiingen dienen eerst weggehaald te worden, voordat u begint aan het maken van de schutting. Voor een stap voor stap beschrijving van hoe u het beste zelf een wilgentenen schutting kunt maken, bekijk het stappenplan.

Bekijk stappenplan

Vlechten met wilgentenen

Wilgentenen zijn perfect om te vlechten tussen palen. Het is het best om te beginnen met de dunste wilgentenen. Het dikste uiteinde van de wilgenteen dient voorbij de eerste paal gestoken te worden. U kunt nu de wilgenteen door de palen heen vlechten. Als u het punt bereikt waarop de wilgenteen uiteinden begint te krijgen kunt u de wilgenteen afknippen net voorbij een paal. De volgende teen kan dan bij de volgende paal opnieuw beginnen. Dit dient herhaald te worden tot het einde van de schutting.

 

Benodigdheden bestellen?

Wilhout kan al het benodigde materiaal leveren als u zelf uw eigen wilgentenen schutting of scherm wilt maken. Dit is natuurlijk ook mogelijk als u zelf wilt vlechten met wilgentenen. Wij bieden u het beste materiaal omdat wij over eental bossen beschikken waarin het vlechtmateriaal gekweekt wordt.
Bel 06-50457402 / 0343-701037 of mail naar info@wilgentenenschutting.nl