Wat is het verschil tussen een wilgenschutting, wilgenscherm en een wilgenmat?

Een natuurlijke afscheiding van wilgentenen ziet er prachtig uit. Ze worden geroemd vanwege hun natuurlijke uitstraling, winddichtheid en flexibiliteit. Dit natuurproduct kan in allerlei soorten tuinen en balkons toegepast worden, is niet gebonden aan een bepaalde woonstijl en zorgt voor voldoende privacy. Er zijn legio mogelijkheden voor het creëren van een erfafscheiding van wilgentenen. Wij leggen je uit wat het verschil is tussen de wilgenschutting, wilgenscherm en wilgenmat en hun toepassing.

Wilgenschutting

Dit is de klassieke wilgentenen schutting die ter plaatse in de tuin wordt gevlochten. Een wilgenschutting wordt gevlochten op palen die ongeveer 60 cm uit elkaar staan en kan rondingen bevatten. Het vlechten is een specialistische klus die flink wat spierkracht vereist, dus een bedrijf zoals Wilhout inhuren is een verstandige keuze. Wist je trouwens dat wilgentenen groeien op Hollandse bodem? Zo’n wilgenschutting is dus echt Dutch design!

De wilgenschutting is populair vanwege haar degelijkheid en natuurlijke uitstraling. Een schutting gaat ongeveer 10 á 12 jaar mee. U kan de levensduur verlengen: door de wilgentenenschutting met lijnzaadolie te behandelen. Dit verlengt de levensduur!

levende-wilgentenenschutting-in-opbouw

Wilgenschermen

Wilgenschermen zijn schermen van een stevige omlijsting met daarin gevlochten wilgentenen. Wilgenschermen worden in de werkplaats gemaakt en vervolgens in de tuin of op het balkon bevestigd. Ook de wilgenschermen zijn een echt Hollands product en gaan zo’n 12 jaar mee.

Wilgenschermen passen goed in strakke tuinen. Je ziet ze vaak toegepast op een stenen muurtje, tussen gemetselde pilaren of tussen houten palen. Ook kunnen ze fungeren als deur of poort. Met een wilgenscherm heb je het beste van twee werelden, het is strak én natuurlijk.

wilgentenenschermen-op-maat-gemaakt

Wilgenmatten op rol

Wilgenmatten bestaan uit verticale wilgentenen die aan elkaar geregen zijn met ijzerdraad. De wilgentenen zijn een stuk smaller en daardoor op rol verkrijgbaar. Wilgenmatten kunnen niet op zichzelf staan maar moet je bevestigen tegen een schutting. Je ziet ze vaak toegepast bij een nog onvolgroeide klimop, op balkons of tegen bouwhekken.

Wilgenmatten zijn aanzienlijk goedkoper in vergelijking met wilgenschuttingen en wilgenschermen, het is dan ook een heel ander product. De wilgenmatten worden veelal geïmporteerd uit China en de levensduur is met zo’n vier jaar een stuk korter dan de schermen en schuttingen. Wilgenmatten op rol kunnen wij ook leveren.

wilgenmat-op-rol

Wilgentenen schutting plaatsen?

Wilhout levert u precies wat u nodig heeft, de beste materialen tegen een aantrekkelijke prijs. Uiteraard stellen wij graag een vrijblijvende offerte voor u op. Wilt u meer informatie of advies? Dan kunt u bellen naar 0318 – 47 14 64 of 06 – 50 45 74 02, mailen naar info@wilgentenenschutting.nl of maak gebruik van ons contactformulier. Wij staan graag voor u klaar.